Shell predá väčšinu aktív v oblasti ťažby z kanadských ropných pieskov

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 14:19 • 2 min
Shell predá väčšinu aktív v oblasti ťažby z kanadských ropných pieskov

HAAG/OTTAWA - Britsko-holandská ropná spoločnosť Royal Dutch Shell predá takmer všetky svoje aktíva v oblasti ťažby ropy z ropných pieskov v Kanade. Cieľom je zníženie dlhov, ako aj stiahnutie sa z projektov, ktoré v rámci produkcie ropy patria k najviac škodlivým pre životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že predaj kanadských aktív v oblasti ťažby z ropných pieskov by jej mal priniesť 8,5 miliardy USD (8,05 miliardy eur). Firma predá všetky svoje aktíva, až na 10-% podiel v ťažobnom projekte Athabasca kanadskej firme Canadian Natural Resources. V rámci dohody okrem toho kúpi polovičný podiel v Marathon Oil Canada, čo hodnotu celého kontraktu upravuje na 7,25 miliardy USD.

 

Ropná firma je v súčasnosti v poslednej tretine programu predaja aktív v hodnote 30 miliárd USD, ktorého cieľom je zredukovanie dlhu. Ten prudko vzrástol po tom, ako Shell v minulom roku kúpila britskú spoločnosť BG Group. Bola to najväčšia akvizícia v histórii spoločnosti. Spolu s najnovším predajom aktív v Kanade by hodnota predaných aktív zo strany Shellu mala dosiahnuť okolo 20 miliárd USD. Celkový predaj aktív za spomínaných 30 miliárd USD chce mať firma ukončený v závere budúceho roka.

 

(1 EUR = 1,0556 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies