Shell plánuje po prevzatí BG Group prepustiť tisíce pracovníkov

NETKY.SK • 14 December 2015, 15:44 • 2 min
Shell plánuje po prevzatí BG Group prepustiť tisíce pracovníkov

LONDÝN - Britsko-holandská ropná spoločnosť Royal Dutch Shell predpokladá zrušenie niekoľko tisíc pracovných miest, ak jej prevzatie ropnej firmy BG Group prebehne podľa plánov, teda začiatkom budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Cieľom znižovania počtu pracovných miest je šetrenie nákladov. Prevzatie firmy BG Group spoločnosťou Shell je prvou veľkou akvizíciou v ropnom sektore za viac ako desaťročie. V pondelok Royal Dutch Shell informovala o súhlase Číny s akvizíciou, čo predstavovalo poslednú prekážku zlúčenia ropných firiem. Akvizíciu už skôr schválili regulačné úrady Brazílie, Európskej únie a začiatkom mesiaca aj Austrálie.


Krátko po oznámení súhlasu Číny, Shell informovala o pláne prepustiť 2 800 zamestnancov v rámci zlúčenej spoločnosti. Počet prepustených by predstavoval takmer 3 % z približne 100-tisícovej pracovnej sily oboch spoločností a viac ako polovicu z 5 tis. zamestnancov firmy BG Group. Avizované prepúšťanie by tak znamenalo zrušenie ďalších miest, keďže Shell už predtým ohlásila plán znížiť počet zamestnancov a dodávateľov o 7 500 ľudí na celom svete.


Spoločnosť Royal Dutch Shell sa v apríli dohodla na prevzatí firmy BG Group za 70 mld. USD. Po súhlase regulačných úradov musia akvizíciu odsúhlasiť aj akcionári oboch firiem.

(1 EUR = 1,0983 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies