Shell očakáva ďalšie prínosy z prevzatia BG Group

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:23 • 2 min
Shell očakáva ďalšie prínosy z prevzatia BG Group

LONDÝN - Britsko-holandská ropná spoločnosť Royal Dutch Shell v snahe zmierniť obavy investorov z prevzatia britskej ropnej firmy BG Group za 70 mld. USD ohlásila ďalšie zamýšľané prínosy vyplývajúce z plánovanej akvizície. Prínosy akvizície by podľa nej mali zaručiť, že prevzatie BG bude efektívne pri cene ropy zhruba 65 USD za barel.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že synergické prínosy v sume 3,5 mld. USD budú tvoriť úspory v oblasti prevádzkových nákladov vo výške 2 mld. USD, predovšetkým pri nákladoch na informačné technológie, a ďalších 1,5 mld. v rámci výdavkov na prieskum v roku 2018. Spoločnosť zároveň zopakovala, že do roku 2018 predá majetok v hodnote 50 mld. USD, aby pokryla náklady akvizície.

 

"Prevzatie BG povedie k tomu, že Shell bude po roku 2017 oveľa lepšou firmou," povedal Brendan Warn zo spoločnosti BMO Capital Markets. Royal Dutch Shell dúfa, že prevzatie BG Group ukončí v úvode budúceho roka.

 

"Shell sa stáva firmou, ktorá sa viac sústreďuje na svoje silné stránky, firmou, ktorá je odolnejšia a konkurencieschopnejšia," konštatoval vo vyhlásení jej generálny riaditeľ Ben van Beurden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies