Shell bojuje s nízkymi cenami ropy, zruší ďalších 2 200 pracovných pozícií

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 15:53 • 2 min
Shell bojuje s nízkymi cenami ropy, zruší ďalších 2 200 pracovných pozícií

LONDÝN - Britsko-holandská ropná a plynárenská spoločnosť Royal Dutch Shell zruší ďalších 2 200 pracovných miest, čiže svoj plán prepúšťania do konca tohto roka zvyšuje na 12 500 ľudí.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú nízke ceny ropy. Spoločnosť o tom informovala v stredu. Shell vlani prepustil 7 500 zamestnancov a pracovníkov, s ktorými mal priame dočasné zmluvy, a predtým uviedol, že 2 800 miest sa zruší v súvislosti s integráciou s firmou BG Group. Spojená spoločnosť Shell-BG v závere vlaňajška zamestnávala zhruba 94 600 ľudí.


"Napriek zlepšeniam, ktoré sme urobili v našom podnikaní, terajšie podmienky na trhu zostávajú náročné," povedal Paul Goodfellow, viceprezident firmy Shell pre Veľkú Britániu a Írsko. Firma Shell výrazne zredukovala svoje ročné výdavky na sumu pod 30 mld. USD. Zároveň s cieľom prekonať problém slabých cien ropy predáva majetok v hodnote 30 mld. USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies