Shearer: Kane bude kanonierom šampionátu. Musí si len veriť

NETKY.SK • 22 Jún 2018, 12:42 • 2 min
Shearer: Kane bude kanonierom šampionátu. Musí si len veriť

NIŽNIJ NOVGOROD - Futbalisti Anglicka po tvrdo vybojovanom úvodnom triumfe nad Tuniskom 2:1 v G-skupine 21. MS už sústredia pozornosť na najbližšieho súpera z Panamy. Ten dostal v debute na šampionáte tri góly od Belgičanov, v nedeľu sa tak v Nižnom Novgorode očakáva úspech Albiónu.

slovakia

left justify in out

Výber Garetha Southgatea dvoma gólmi od blamáže zachránil útočník Tottenhamu Hotspur Harry Kane. Dvadsaťštyriročný útočník sa prvýkrát presadil na veľkom turnaji, opadol z neho tlak a mal by ťahať spoluhráčov gólmi za úspechom. Bývalý skvelý anglický kanonier Alan Shearer v analýze pre BBC uviedol, že Kane môže získať Zlatú loptu pre najlepšieho strelca turnaja: "Niekto si myslí, že je o tom predčasné hovoriť, lebo sme odohrali len jeden zápas. Harry mal však o tom premýšľať hneď ako nastúpil do lietadla smer Rusko. Takto to má byť v prípadoch sebavedomých útočníkov, najmä ak sú takí dobrí ako Kane."

 

Proti Tunisku utrpel svalové zranenie Dele Alli, vynechal aj štvrtkový tréning. V britských médiách sa objavili informácie o základnej zostave proti Paname, ktorú mal neúmyselne "vypustiť" asistent Steve Holland, keď mu fotografi odfotili poznámkový blok v ruke. Podľa nej by mal Alliho nahradiť Ruben Loftus-Cheek a na hrote by mal vedľa Kanea operovať Marcus Rashford namiesto Raheema Sterlinga.

 

"My sa sústredíme iba na to, aká zostava vyjde v nedeľu z trénerových úst. Nik nám priamo nepovedal, aká bude zostava, takže každý stále bojuje o svoje miesto v nej. Nezaujíma nás, čo uniklo alebo neuniklo von, chlapci tomu nevenujú žiadnu pozornosť. Počkáme až na rozhodnutie trénera, iba na tom záleží," povedal obranca Trent Alexander-Arnold.

 

Kolumbijský tréner Panamy Hernan Dario Gomez zrejme tiež urobí niekoľko zmien, môžu sa dotknúť aj jediného zástupcu zo slovenskej Fortuna ligy na MS Erica Davisa. Ten proti Belgicku odohral celý zápas a dostal žltú kartu.

 

"Ak mám pár slovami zhrnúť svoje pocity, môžem povedať jediné - je to naplnený sen. Hrali sme proti výbornému mužstvu, a hoci výsledkovo to pre nás nedopadlo najlepšie, myslím si, že sme pri premiére na majstrovstvách sveta odohrali dobrý zápas. Som veľmi šťastný, že som mohol byť pri prvých krokoch panamskej reprezentácii na turnaji najvyššieho rangu," citoval ho oficiálny web jeho zamestnávateľa DAC Dunajská Streda.

 

"Potrebujeme si zobrať tie pozitívne veci zo zápasu s Belgickom. Cítili sme veľkú podporu od našich fanúšikov. A to je to najdôležitejšie. Stále sa budeme pokúšať vytvárať si šance proti našim súperom celých 90 minút a som si istý, že dokážeme skórovať," citoval web FIFA brankára Jaimeho Peneda.

 

Duel má v nedeľu výkop o 14.00 SELČ, v priamom televíznom prenose ho bude vysielať RTVS na Dvojke.

 

G-skupina, 2. kolo:

 

ANGLICKO - PANAMA, nedeľa 24. júna, 14.00 SELČ, Nižnij Novgorod (Štadión Nižnij Novgorod)

hlavný rozhodca: zatiaľ neurčený

predpokladané zostavy:

Anglicko: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Loftus-Cheek, Henderson, Lingard, Young - Rashford, Kane

Panama: Penedo - Murillo, R. Torres, Escobar, Davis - Gomez - Barcenas, Cooper, Godoy, J. Rodriguez - Perez

 

tabuľka G-skupiny:

1. Belgicko 1 1 0 0 3:0 3

2. Anglicko 1 1 0 0 2:1 3

3. Tunisko 1 0 0 1 1:2 0

4. Panama 1 0 0 1 0:3 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies