Shea Weber je najvážnejším kandidátom na Norrisovu trofej

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:52 • 2 min
Shea Weber je najvážnejším kandidátom na Norrisovu trofej

NEW YORK - Napriek nesporným defenzívnym kvalitám často vystupujú do popredia jeho ofenzívne schopnosti. Vyžíva sa najmä v presilovkách, keď necháva prehovoriť svoju napravo zahnutú bauerku, ktorou dokáže vypáliť príklepom mimoriadne tvrdo.

slovakia

left justify in out

Až sedem zo svojich ôsmich tohtosezónnych gólov dosiahol práve v početnej výhode, čo je najviac spomedzi všetkých hokejistov v tomto ročníku NHL. Kanadský reprezentant Shea Weber je aj preto zatiaľ najvážnejším kandidátom na zisk Norrisovej trofeje určenej najlepšiemu obrancovi v lige.

 

Podľa ankety trinástich autorov oficiálneho serveru súťaže nhl.com aktuálne vedie pred Švédom Erikom Karlssonom (Ottawa) a obhajcom ocenenia Drewom Doughtym (Los Angeles Kings). Weber dlhodobo patrí medzi absolútne najlepších zadákov v súťaži, na trofej však nesiahol ani raz počas svojho pôsobenia v Nashville, za ktorý v rokoch 2006 - 2016 odohral 763 zápasov a nazbieral v nich 443 bodov (166+277). Nečakaná letná výmena za P.K. Subbana ho zaviala do Montrealu, kde sa okamžite vypracoval na jednu z najdôležitejších opôr tímu.

"Hrá excelentný hokej, strieľa dôležité góly a v rozhodujúcich momentoch robí správne veci. Vystupuje ako skutočný líder. Veľmi pozitívne vplýva na mužstvo," charakterizoval svojho zverenca tréner Michel Therrien. Weber stihol v 23 zápasoch za Canadiens nazbierať už 18 bodov (8+10), v hodnotení obrancov celej ligy mu aktuálne patrí 3. pozícia za Brentom Burnsom (21 bodov) a Erikom Karlssonom (19). Má na konte 18 plusových bodov (2. miesto v celej NHL), spomenutých sedem presilovkových gólov a desať bodov. Je na najlepšej ceste prekonať svoje kariérne maximá v počte presných zásahov (23), asistencií (33) aj bodov (56) z ročníka 2013/2014.


"Chcel som zapasovať do kolektívu," skonštatoval o svojich predsezónnych cieľoch Weber. "Snažím sa byť sám sebou a vhodne zapadnúť do tejto skupiny, skvelej skupiny hráčov a priložiť ruku k úspechu všemožnými spôsobmi." Aj vďaka novému lídrovi obrany sa Canadiens po 23 zápasoch a zisku 34 bodov vyhrievajú na čele celej NHL.

Držitelia Norrisovej trofeje od výlukovej sezóny 2004/2005:
2016 Drew Doughty (Los Angeles Kings)
2015 Erik Karlsson (Ottawa Senators)
2014 Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
2013 P.K. Subban (Montreal Canadiens)
2012 Erik Karlsson (Ottawa Senators)
2011 Nicklas Lidström (Detroit Red Wings)
2010 Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
2009 Zdeno Chára (Boston Bruins)
2008 Nicklas Lidström (Detroit Red Wings)
2007 Nicklas Lidström (Detroit Red Wings)
2006 Nicklas Lidström (Detroit Red Wings)



rk;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies