Shaw bude novým trénerom Denveru Nuggets

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 10:22 • 2 min
Shaw bude novým trénerom Denveru Nuggets

DENVER - Novým trénerom basketbalového klubu zámorskej NBA Denver Nuggets sa stane Brian Shaw. Bývalý rozohrávač Los Angeles Lakers súhlasil, že na poste nahradí George Karla, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oficiálne potvrdenie síce ešte chýba, no Shaw sa pre periodikum Denver Post vyjadril, že ho čaká "najskvelejšia práca". Bude to pre neho prvýkrát, čo sa stane hlavným koučom v profilige, doteraz pracoval ako asistent v Indiana Pacers. V utorok klub zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej prezident Josh Kroenke a nový generálny manažér Tim Connelly predstavia nového hlavného trénera.

Vedenie Nuggets začiatkom júna prepustilo z funkcie hlavného kouča Karla, ktorý mal ešte rok platný kontrakt. Karl, ktorý získal honor pre najlepšieho kouča sezóny, prišiel do Denveru v januári 2005 a doviedol tím k deviatim účastiam v play off v rade. Na svojom konte mal 423 výhier a 257 prehier. Podľa zámorských médií údajne Karl požadoval predĺženie zmluvy, ktoré mu klub nevedel garantovať. Šesťdesiatdvaročný odborník zaznamenal v sezóne 2012/2013 celkovo 57 víťazstiev a dotiahol tím na tretie miesto v Západnej konferencii, ale v play off vypadol v 1. kole na úkor Golden State Warriors. V roku 2009 doviedol Karl Nuggets do finále Západnej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona