Sharp chystá prevzatie slovenskej firmy Universal Media Corp

NETKY.SK • 3 Január 2017, 13:03 • 2 min
Sharp chystá prevzatie slovenskej firmy Universal Media Corp

BRATISLAVA - Japonská spoločnosť Sharp Corp., produkujúca elektroniku a displeje, sa chystá prevziať slovenského výrobcu televízorov Universal Media Corp. (UMC) Slovakia s.r.o za zhruba 85 mil. eur s cieľom vrátiť sa na európsky trh televízorov. Sharp transformuje firmu na dcérsku spoločnosť 10. februára získaním 56,7-percentného podielu, uviedol japonský výrobca elektroniky. Informoval o tom portál mainichi.jp.

slovakia

left justify in out

V roku 2014 spoločnosť Sharp predala svoj závod na montáž televízorov s displejmi z tekutých kryštálov v Poľsku slovenskej firme v rámci odchodu z európskeho trhu. Išlo o súčasť reštrukturalizačných krokov spoločnosti. Spätnou kúpou svojej značky Sharp dúfa, že opäť rozšíri svoju globálnu výrobu televízorov po tom, ako získal kapitálovú injekciu od taiwanskej firmy Hon Hai. Taiwanská spoločnosť Hon Hai, ktorá je známejšia pod svojím obchodným názvom Foxconn, kúpila japonského výrobcu elektroniky v auguste minulého roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies