Shaqiri strelil jubilejný 50. hetrik v histórii MS

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 10:33 • 2 min
Shaqiri strelil jubilejný 50. hetrik v histórii MS

RIO DE JANEIRO - Hrdinom stredajšieho duelu E-skupiny na XX. majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii medzi Hondurasom a Švajčiarskom (0:3) bol stredopoliar "Helvétov" Xherdan Shaqiri.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný hráč Bayernu Mníchov strelil v zápase všetky tri góly, keď sa presadil postupne v 6., 31. a 71. min. Shaqiriho hetrik je zároveň jubilejným 50. v histórii svetových šampionátov a prvým švajčiarskym. Vôbec prvým trojgólovým strelcom bol ešte na prvých MS v roku 1930 v Uruguaji Američan Bert Patenaude.

 

Na súčasných MS v Brazílii ide o druhý trojgólový zápis v jednom stretnutí. O prvý sa postaral v zápase Nemecka s Portugalskom (4:0) Shaqiriho spoluhráč z mníchovského Bayernu ThomasMüller.

 

V prestížnej spoločnosti hráčov, ktorí na MS dokázali streliť hetrik, sú aj dvaja reprezentanti niekdajšieho Československa. Obom sa to podarilo na šampionátoch v Taliansku - Oldřichovi Nejedlému v roku 1934 v semifinálovom zápase proti Nemecku (3:1) a Tomášovi Skuhravému na MS 1990 v osemfinále proti Kostarike (4:1). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies