Shaq kvituje Howardovo rozhodnutie odísť z LA

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 13:42 • 2 min
Shaq kvituje Howardovo rozhodnutie odísť z LA

ORLANDO - Legenda basketbalovej NBA Shaquille O'Neal kvituje rozhodnutie svojho potenciálneho nástupcu v Los Angeles Lakers Dwighta Howarda, ktorý sa už po jedinej sezóne v najprominentnejšom klube súťaže rozlúčil s Kaliforniou a ako voľný hráč zamieril radšej do Houstonu.

slovakia

left justify in out

"Neexistuje veľa hráčov, ktorí vedia hrať v žiari reflektorov. Každý po tom túži, ale keď sa tam dostane, doľahne naňho tlak. Myslím si, že bezpečnejší pre Howarda bol odchod do menšieho mestečka ako Houston," analyzoval pre Orlando Sentinel Shaquille O'Neal, ktorý si obliekal losangeleský "žlto-purpurový" dres v rokoch 1996 - 2004 a získal tri tituly šampióna.

Atleticky najlepšie pripravený pivot v súčasnej NBA Dwight Howard si v Houstone dohodol kontrakt na štyri roky vo výške približne 88 miliónov dolárov. Zmluvu oficiálne uzavrú 10. júla, keď vyprší moratórium NBA týkajúce sa voľných hráčov.

Dvadsaťsedemročný center sa vlani v lete prestupom z Orlanda do Lakers postaral na prestupovom trhu o poriadny poplach, ktorý zmenil osud mnohým ďalším hráčom. Slávny kalifornský klub však potom prežil jednu z najhorších sezón v novom tisícročí a ledva postúpil do play-off, kde vypadol už v prvom kole. Rodák z Atlanty zarobil v minulom ročníku 19,26 milióna dolárov, tímu v ňom "odovzdal" priemerne 17,1 bodu a 12,4 doskoku v jednom zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona