BRATISLAVA – Toto jedlo sa Vám určite podarí a pochutí si na ňom celá rodina.
Suroviny pre 4 osoby:
1 konzerva cíceru, 750 g hovädzieho mäsa, 0,5 l vývaru, po ½ ČL chilli, kurkumy, mletej rímskej rasce, škorice a nastrúhanej citrónovej kôry, kúsok čerstvého nasekaného zázvoru, soľ, korenie, 1 cibuľu, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 3 vajíčka, hladkú múku, olej, nasekaný koriander,
Príprava:
Mäso nakrájame na kocky, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Pridáme cícer a a varíme tak dlho, kým sa vývar vyvarí. Pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme chilli, kurkumu rascu, citrónovú kôru, zázvor, nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a korenie podľa chuti, koriander a rozšľahané vajíčka. Dobre premiešame a vytvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame na oleji. Podávame s ryžou a vyprážanými cibuľovými kolieskami.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies