Shakira dostala Crystal Award Svetového ekonomického fóra

NETKY.SK • 17 Január 2017, 10:05 • 2 min
Shakira dostala Crystal Award Svetového ekonomického fóra

BERN - Kolumbijská speváčka Shakira dostala humanitárnu cenu Svetového ekonomického fóra (WEF).

slovakia

left justify in out

Rodáčka z mesta Barranquilla, ktorá sa venuje dobročinnosti najmä v oblasti pomoci chudobným a znevýhodneným deťom prostredníctvom vzdelávania, si v pondelok prevzala takzvanú Crystal Award.

 

"Mali by sme byť zdrvení, že v roku 2017 ešte stále existuje 250 miliónov detí mladších ako päť rokov, ktoré sú v ohrození. Hovoríme o takmer celej populácii krajiny veľkej ako USA. Toto je tragédia pre deti a obrovské zlyhanie pre nás," uviedla vo svojej ďakovnej reči 39-ročná interpretka, ktorá je vyslankyňou dobrej vôle UNICEF.


Švajčiarska nezisková organizácia ocenila aj nemeckú huslistku Anne-Sophie Mutter, ktorej vzdelávacia nadácia poskytuje štipendiá a financuje hudobné nástroje pre mladých muzikantov, a amerického herca a režiséra Foresta Whitakera. Ten sa zase angažoval v podpore mladých ľudí v chudobných a násilných komunitách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies