Shakira čelí obvineniu z plagiátorstva

NETKY.SK • 3 Marec 2017, 10:51 • 2 min
Shakira čelí obvineniu z plagiátorstva

LOS ANGELES - Kolumbijská speváčka Shakira čelí obvineniu z plagiátorstva. Štyridsaťročnú interpretku a tiež kolumbijského speváka Carlosa Vivesa obvinil kubánsky hudobník Livan Rafael Castellanos z toho, že dvojica v refréne minuloročnej spoločnej skladby La Bicicleta použila časti textu a melódie jeho piesne Yo Te Quiero Tanto z roku 1997.

slovakia

left justify in out

Castellanos sa obrátil na súd v Španielsku, kde speváčka žije. Podľa informácií španielskeho denníka El Mundo sa trojica stretla vlani v októbri, no nedošla k žiadnemu riešeniu. 

 

 



Shakira, celým menom Shakira Isabel Mebarak Ripoll, odštartovala kariéru v roku 1991 nahrávkou Magia, ktorú však, takisto ako aj druhý počin Peligro (1993), pre komerčný neúspech v súčasnosti považujú iba za promoalbum. Oficiálnym debutom sa tak stal až album Pies Descalzos (1996), po ktorom nasledovali postupne štúdiovky Dónde Están los Ladrones? (1998), Laundry Service (2001), Fijación Oral Vol. 1 (2005), Oral Fixation Vol. 2 (2005), She Wolf (2009), Sale el Sol (2010) a Shakira (2014). Okrem toho má na konte aj niekoľko živých nahrávok a hity ako Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes alebo Waka Waka (This Time for Africa) (feat. Freshlyground). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona