Shailene Woodley odmietla ponuku stvárniť Anastáziu Steelovú

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 13:27 • 2 min
Shailene Woodley odmietla ponuku stvárniť Anastáziu Steelovú

USA - Pred filmovou adaptáciou románu Fifty Shades of Grey: Päťdesiat odtieňov sivej (2011) uprednostnila herečka adaptáciu bestselleru Divergencia (2011) spisovateľky Veronicy Roth.

slovakia

left justify in out

Americká herečka Shailene Woodley vraj dostala ponuku zahrať si vo filmovej adaptácii bestselleru Fifty Shades of Grey: Päťdesiat odtieňov sivej (2011). Možnosť zúčastniť sa na kastingu, na ktorom sa rozhodovalo o obsadení úlohy Anastázie Steelovej, však odmietla. Dôvodom bola snímka Divergencia režiséra Neila Burgera, ktorá sa do amerických kín dostane 21. marca.

 

"Je to pravda. Nechcela som sa o tú úlohu uchádzať. Bolo to preto, že som v tom čase už robila na Divergencii a vedela som, že za žiadnych okolností nechcem pracovať súčasne na viacerých sériách, pretože je to šialené, takže som v tom nevidela žiaden zmysel," uviedla herečke pre portál The Daily Beast. Za prácu na snímke Divergencia, ktorá je filmovou adaptáciou bestselleru spisovateľky Veronicy Roth, by podľa magazínu The Hollywood Reporter mala 22-ročná herečka zinkasovať od 250-tisíc až do 500-tisíc amerických dolárov (v prepočte takmer 180-tisíc až takmer 360-tisíc eur). 

 

Hlavná hrdinka Divergencie Beatrice v podaní Woodley žije v postapokalyptickom Chicagu, kde je spoločnosť rozdelená na päť frakcií - Neohrozenosť, Otvorenosť, Informovanosť, Harmónia a Sebazaprenie. Na rozhodovacej ceremónii si všetci šestnásťroční vyberajú frakciu, ktorej zasvätia zvyšok života. Beatrice má len dve možnosti: zostať so svojou rodinou, alebo ju navždy opustiť, aby mohla byť sama sebou. Rozhodnutím napokon prekvapí všetkých vrátane seba. Zmení si meno na Tris a usiluje sa obstáť v tvrdej konkurencii, aby si vybojovala miesto v novom živote. Hľadá skutočných priateľov a zamotáva sa do vzťahu s chvíľami neodolateľným, inokedy neznesiteľným chlapcom. Situácia sa skomplikuje, keď Tris objaví sprisahanie, ktoré môže zničiť jej navonok dokonalú spoločnosť. 

 

Shailene Woodley začínala epizódnymi úlohami v seriáloch ako O.C. California (2003 - 2007), Kriminálka New York (2004 - 2013) alebo Volajú ma Earl (2005 - 2009). Do povedomia verejnosti sa dostala vďaka snímke Deti moje (2011) režiséra a scenáristu Alexandra Paynea, ktorý dostal Oscara za najlepší adaptovaný scenár. Za svoj výkon si vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus a získala Independent Spirit Award či MTV Movie Award. Účinkovala aj v seriáli The Secret Life of the American Teenager (2008 - 2013), kde stvárnila hlavnú hrdinku Amy Juergens. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies