Shailene Woodley darovala svoje vlasy chorým deťom

NETKY.SK • 19 August 2013, 12:34 • 2 min
Shailene Woodley darovala svoje vlasy chorým deťom

BRATISLAVA - Americká herečka Shailene Woodley si ostrihala svoje dlhé vlasy. Urobila tak pre úlohu v adaptácii bestselleru Na vine sú hviezdy (2012) Johna Greena, pričom vyše 20 centimetrov dlhé pramene venovala organizácii Children with Hair Loss. Tá vyrába parochne pre deti, ktoré zo zdravotných dôvodov prišli o vlasy.

slovakia

left justify in out

"Počas ostatných piatich rokov som sa snažila nechať si narásť čo najdlhšie vlasy. Začala som do hĺbky premýšľať nad tým, prečo som tak veľmi chcela mať vlasy až po zadok. Až doteraz som bola odhodlaná, že si ich nikdy neostrihám. V sobotu budú najkratšie, aké kedy boli, a ja cítim úľavu, som pripravená a nadšená," vysvetlila ešte pred ostrihaním svoje rozhodnutie. "Už o niekoľko hodín bude moje vlasy nosiť niekto iný," tešila sa. Fotografiu, na ktorej ukázala svoj nový účes, zverejnila na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Woodley vo filme Na vine sú hviezdy stvárni Hazel Lancaster, ktorej v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu a začala sa pripravovať na smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa (Ansel Elgort), ktorý má štýl, zmysel pre humor, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti. Snímku v réžii Josha Boonea uvedú do kín na budúci rok. O scenár sa postarali Scott Neustadter a Michael H. Weber, ktorí majú na konte film 500 dní so Summer (2009) alebo novinku The Spectacular Now (2013). 

Dvadsaťjedenročná Shailene Woodley začínala epizódnymi úlohami v seriáloch ako O.C. California (2003 - 2007), Kriminálka New York (2004) alebo Volajú ma Earl (2005 - 2009). Do povedomia verejnosti sa dostala vďaka snímke Deti moje (2011) režiséra a scenáristu Alexandra Paynea, ktorý dostal Oscara za najlepší adaptovaný scenár. Za svoj výkon si vyslúžila nomináciu na Zlatý glóbus a získala Independent Spirit Award či MTV Movie Award. Účinkovala aj v seriáli The Secret Life of the American Teenager (2008 - 2013), kde stvárnila hlavnú hrdinku Amy Juergens. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies