SFZ udelil trénerovi Weissovi pokutu 10.000 eur a posledné varovanie

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:40 • 2 min
SFZ udelil trénerovi Weissovi pokutu 10.000 eur a posledné varovanie

SFZ udelil trénerovi Weissovi pokutu 10. 000 eur a posledné varovanie - Futbal Slovenský futbalový zväz (SFZ) vo štvrtok potrestal reprezentačného trénera Vladimíra Weiss pokutou 10.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový zväz (SFZ) vo štvrtok potrestal reprezentačného trénera Vladimíra Weiss pokutou 10.000 eur za neadekvátne a neprofesionálne reagovanie po tlačovej konferencii po kvalifikačnom zápase EURO 2012 s Ruskom v Žiline. Vedenie SFZ o tom informovalo vo štvrtkovej oficiálnej tlačovej správe, ktorú TASR uvádza v plnom znení:
"Vedenie Slovenského futbalového zväzu konštatuje, že reprezentačný tréner A-mužstva Vladimír Weiss na tlačovej konferencii po skončení zápasu Slovensko – Rusko neadekvátne a neprofesionálne zareagoval na legitímnu otázku redaktora portálu futbalportal.sk a pri odchode z tlačovej konferencie vulgárnym spôsobom urazil uvedeného redaktora. Svojím správaním dehonestoval reprezentáciu Slovenska, Slovenský futbalový zväz a aj samotnú pozíciu reprezentačného trénera. Vedenie Slovenského futbalového zväzu konštatuje, že toto správanie bolo v absolútnom rozpore s článkom 3, odsek 1, písmeno a) Zmluvy „...tréner je povinný dodržiavať ustanovenia futbalových noriem SFZ...“ a písmenom l) Zmluvy „... tréner je povinný vystupovať na verejnosti a v médiách v súlade so záujmami SFZ...“.
Podľa článku 3, bodu 3 Stanov SFZ „SFZ podporuje priateľské medziľudské vzťahy medzi svojimi členmi, klubmi, funkcionármi a hráčmi, ako aj v celom futbalovom hnutí.“ a bodu 4 „Každá osoba a organizácia vo futbale v rámci SFZ, je povinná dodržiavať stanovy a normy a rešpektovať zásady lojality, čestnosti športového správania a princípy športovej etiky a etického kódexu futbalu.“
Vedenie Slovenského futbalového zväzu na základe vyššieuvedeného ukladá Vladimírovi Weissovi peňažný trest vo výške 10 000 EUR. Nakoľko išlo o opakované zlyhanie v komunikácii s médiami dôrazne upozorňuje Vladimíra Weissa, že ide o posledné varovanie a v budúcnosti takéto správanie nebude tolerovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies