Sfilmujú príbeh sýrskej plavkyne Yusry Mardini

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 16:17 • 2 min
Sfilmujú príbeh sýrskej plavkyne Yusry Mardini

BRATISLAVA - Spoločnosť Working Title Films kúpila práva na sfilmovanie príbehu sýrskej plavkyne Yusry Mardini. Snímka prinesie skutočný príbeh tínedžerky Yusry, olympijskej plavkyne a sýrskej utečenkyne, ktorá spolu so sestrou v roku 2015 ušla pred vojnovým konfliktom.

slovakia

left justify in out

Keď sa však počas plavby na grécky ostrov Lesbos začal ich čln potápať, Yusra so sestrou neváhali, skočili do vody a viac ako tri hodiny ho tlačili do bezpečia. Neskôr sa cez Európu dostali až do Berlína, kde sa museli starať samy o seba, až kým Yusra nestretla trénera Svena Spannekrebsa, ktorý sa jej ujal.

 

Na Olympijských hrách v Brazílii sa zúčastnila ako členka tímu utečencov, ktorý vytvorili po prvý raz v histórii hier a dokázala vyhrať svoju kvalifikačnú rozplavbu. Stala sa ambasádorkou pre utečencov a stretla sa so svetovými lídrami, napríklad s bývalým prezidentom USA Barackom Obamom, či pápežom a predniesla niekoľko významných rečí na pôde Svetového ekonomického fóra vo Švajčiarsku. "Som veľmi rada, že sme dokončili projekt a som zvedavá, ako sa film bude ďalej vyvíjať," vyjadrila sa Mardini. 

Producentmi snímky budú Tim Bevan, Eric Fellner a Ali Jaafar a réžie sa ujme Stephen Daldry. "Je vzácne nájsť príbeh, ktorého pravdivosť je omnoho silnejšia, než akákoľvek fikcia. Fyzická, duševná a geografická cesta, ktorú Yusra a jej sestra podnikli, je neuveriteľná," vyjadril sa Fellner. "Som nadšený že prinesieme Yusrin príbeh širšiemu publiku. Jej príbeh nám ukazuje ako na človeka vplýva tragédia a zároveň je tu neuveriteľná statočnosť a nádej jednej mladej ženy, ktorá bojuje za budúcnosť. Yusrin sen o mieri je aktuálnym príbehom," povedal režisér Daldry.

 

"V čase neistoty a strachu je jej príbeh svetlou pripomienkou toho, že čo nás spája je omnoho silnejšie ako to, čo nás rozdeľuje. Je to dievča, ktoré malo sen a dokázalo prejsť aj cez najväčšie prekážky, aby ho dosiahlo," dodal Jaafar. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies