Sezónu na Oravskom hrade otvoria víkendové Thurzove slávnosti

NETKY.SK • 27 Apríl 2019, 10:45 • 2 min
Sezónu na Oravskom hrade otvoria víkendové Thurzove slávnosti

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Zreštaurované poschodie Thurzovho paláca Oravského hradu bude pre návštevníkov najväčšou novinkou tohtoročnej turistickej sezóny.

slovakia

left justify in out

Tá sa na Oravskom hrade začína Thurzovými slávnosťami už počas tohto víkendu (27. – 28. 4.).

 

Ako informovala riaditeľka Oravského múzea Mária Jagnešáková, expozície Oravského múzea – Oravský hrad a Oravská lesná železnica sa otvárajú každoročne už v apríli. Otvoreniu predchádzalo veľké upratovanie a údržba. "Na letnú turistickú sezónu sme sa pripravovali celý mesiac. Upratovali sa všetky miestnosti hradu, čistili sa vystavované exponáty, konzervovali sa nábytky, robili nové nátery a obnovovali sa expozície,“ priblížila Jagnešáková.

 

Ako dodala, bohatý dvojdňový program Thurzových slávností spojený s remeselným jarmokom je pripravený pre návštevníkov na hlavnom nádvorí v dňoch v sobotu a nedeľu. Predstavia sa šermiari, tanečníci, atmosféru dotvorí dobová hudba a ochutnávka tradičných dobových jedál. Návštevníci zažijú pravú atmosféru 16. – 17. storočia a vrátia sa do čias grófa Juraja Thurza, jedného z najznámejších majiteľov Oravského hradu.

 

„V priestoroch jedného z najkrajších poschodí hradu si návštevníci budú môcť pozrieť Zbrojnicu, Hradnú galériu, Červený salónik, Thurzov salón s pôvodnou renesančnou maľbou na stenách a Dámsky salón. Novinkou je aj expozícia Rašelinísk Oravy, ktorá je umiestnená v budove bývalej fary,“ dodala Jagnešáková. Sobotný program sa začína na Oravskom hrade o 13.00 h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies