Sezóna kabrioletov kulminuje

NETKY.SK • 30 Jún 2012, 21:49 • 2 min
Sezóna kabrioletov kulminuje

Sezóna kabrioletov kulminuje - Auto - moto AAA AUTO zažíva nápor záujemcov o kabriolety, čo je zjavne dôsledkom letného počasia. V deviatich autocentrách AAA AUTO sa ich od začiatku roka predalo o 33 % viac než v rovnakom období minulého roka.

slovakia

left justify in out

img

AAA AUTO zažíva nápor záujemcov o kabriolety, čo je zjavne dôsledkom letného počasia. V deviatich autocentrách AAA AUTO sa ich od začiatku roka predalo o 33 % viac než v rovnakom období minulého roka. „Potvrdzuje sa trend záujmu o novšie a menej jazdené vozidlá so sťahovacou strechou. Priemerný vek kabrioletov v našich autocentrách klesol oproti vlaňajšku o 2,5 roka na 4 roky,“ uviedol Country Manager AAA AUTO pre Slovensko Antonín Mrocek. Súvisí to podľa neho s celkovým trendom, kedy si Slováci v súčasnosti doprajú kvalitnejšie a mladšie automobily.
Zatiaľ čo vlani bol najpredávanejším kabrioletom malý Peugeot 206 CC, v tomto roku sa motoristi viac zamerali na o triedu väčšie modely ako Peugeot 307 CC, Renault Mégane Cabrio, Volkswagen Eos, ale aj BMW Z4 či Mercedes SLK. AAA AUTO dokáže uspokojiť záujemcov o vozidlá bez strechy vo všetkých cenových kategóriách. Najdrahším kabrioletom súčasnej ponuky je Ferrari 360 Spider za 73 tisíc eur a Porsche Boxster za 83 tisíc eur. Jazdené kabrio sa ale dá zaobstarať už od 1 500 eur.
Na čo by si mal dávať každý záujemca o kabriolet pri nákupe pozor? „Dôkladne si vyskúšajte funkčnosť skladacej strechy, pretože jej prípadné opravy môžu byť nákladné,“ radí Antonín Mrocek. Pre tento typ vozidiel tiež odporúča skôr benzínové motory, ktoré k pohodlnej jazde so stiahnutou strechou „štýlovo pasujú viac“. Obľúbené sú v súčasnosti hlavne tzv. kupé-kabriolety, alebo také kabriolety, ktorých skladacia strecha nie je plátenná, ale je vyrobená z plechových dielov. Nepopierateľnou výhodou je celoročná využiteľnosť vozidla. Rodiny s deťmi, ktoré uvažujú o štvormiestnom kabriolete, by rozhodne mali svojich malých pasažierov prizvať k skúšobnej jazde. „Jazda na zadných sedadlách so stiahnutou strechou totiž nebýva väčšinou príjemná, pretože v zadnej časti kabíny pri rýchlejšej jazde viac fúka,“ dodáva Mrocek.
Zdroj:PR SERVIS SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona