Seychelských ostrovoch našli druh slimáka, o ktorom sa tvrdilo, že vyhynul

NETKY.SK • 9 September 2014, 07:39 • 2 min
Seychelských ostrovoch našli druh slimáka, o ktorom sa tvrdilo, že vyhynul

NAIROBI - Na atole Aldabra, ktorý je súčasťou Seychelských ostrovov, sa v auguste podarilo znovu objaviť druh slimáka, o ktorom sa predtým predpokladalo že vyhynul, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ochranárskej organizácie Nadácia pre Seychelské ostrovy.

slovakia

left justify in out

Nadácia vo svojom dnešnom vyhlásení uvádza, že pred 23. augustom bol posledný výskyt tohto slimáka (Rhachistia aldabrae) zaznamenaný v roku 1997. Ide o druh ulitníka, ktorý žije len na atole Aldabra - jednom zo 155 ostrovov tvoriacich Seychely.
   

Podľa nadácie objav niekoľkých mladých jedincov tohto oranžovo-purpurového slimáka potvrdili aj odborníci na ulitníky. Zdanlivé vyhynutie tohto druhu slimáka sa pripisovalo poklesu zrážkovej činnosti na atole Aldabra a vo všeobecnosti sa pokladalo za jeden z prvých prípadov vyhynutia živočíšneho druhu v dôsledku globálneho otepľovania. Druh Rhachistia aldabrae bol vyhlásený za vyhynutý v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies