Sexuálny škandál: Troch kňazov zatkli v prípade zneužívania

NETKY.SK • 24 November 2014, 17:13 • 2 min
Sexuálny škandál: Troch kňazov zatkli v prípade zneužívania

MADRID - Troch španielskych katolíckych kňazov zatkli dnes v kauze sexuálneho zneužívania, v ktorej osobne intervenoval aj pápež František. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Troch duchovných a jedného laika, ktorých totožnosť nebola zverejnená, zadržali v juhošpanielskej provincii Granada. Ministerstvo neuviedlo bližšie informácie s ohľadom na pokračujúce vyšetrovanie celého prípadu. 
     

Podľa španielskych médií štvorica podozrivých patrila do ultrakonzervatívnej náboženskej skupiny pôsobiacej v Granade. 
     

Minister vnútra Jorge Fernández Díaz bez ďalších detailov uviedol, že o odhalenie celého prípadu sa pričinil aj pápež František. 
     

Španielske médiá uviedli, že pápež osobne telefonoval s obeťou zneužívania z Granady, ktorá mu pred niekoľkými mesiacmi napísala list. Pisateľ tvrdil, že bol zneužívaný v čase, keď pôsobil ako miništrant. Pápež mu údajne zatelefonoval a tlmočil mu ospravedlnenie v mene cirkvi.
     

Oficiálne miesta správu o telefonáte odmietli potvrdiť alebo vyvrátiť s argumentom, že zo zásady nekomentujú pápežove osobné a pastorálne aktivity. 
     

Granadský arcibiskup Francisco Javier Martínez minulý týždeň uvoľnil z úradu niekoľkých kňazov v reakcii na sťažnosť zaslanú do Vatikánu. Sťažnosť sa týkala pohlavného zneužívania miništranta, ku ktorému malo dôjsť približne pred desiatimi rokmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies