Sexi moderátorka RTVS Kormúthová: Za rasistický status dostala výpoveď!

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 16:23 • 2 min
Sexi moderátorka RTVS Kormúthová: Za rasistický status dostala výpoveď!

BRATISLAVA – Moderátorka športu Kristína Kormúthová pyká za svoj rasistický status, ktorý zverejnila na svojom súkromnom profile na Facebooku. Po tom, ako ju RTVS stiahla zo športu a z prestávkových štúdíí počas MS v hokeji, dostala moderátorka padáka.

slovakia

left justify in out

Kristína Kormúthová bola na Facebooku napísala: „Zobudiť sa o 04:30 na to, že si myslíte, že vám padá strecha na hlavu (ohromný hrmot) a to pri tom nejaký nedonosený, smradľavý cigáň vám z domu kradne 4-metrovú odkvapovú rýnu, je také slovenské. Prečo „toto“ nemôžeme my poľovníci strieľať podobne ako škodnú? Prečo? A nech mi nikto nehovorí, že som rasista. Lebo mu niečo rozkúšem.“ Status medzičasom stiahla, ale aj napriek tomu koluje po internete.

 

img

 

Sexi moderátorka, ktorá sa v roku 2008 zúčastnila súťaže Miss Universe za svoj rasistický status dostala od RTVS najvyšší trest. Rozhlas a televízia sa rozhodla moderátorku vyhodiť. "S moderátorkou RTVS pani Kristínou Kormúthovou sme vzhľadom na vzniknutú situáciu dnešným dňom ukončili zmluvnú spoluprácu." napísala RTVS v oficiálnom stanovisku.

 

„Dnes som za môj výrok na Facebooku prišla v RTVS o prácu, ktorú som mala veľmi rada,“ reagovala na koniec svojho pôsobenia v RTVS Kormúthová v písomnom vyjadrení. Poďakovala sa za možnosť pracovať pre telerozhlas. Opäť zdôraznila, že z jej strany išlo o konanie v afekte a nemala v úmysle znevažovať iné etnikum.V dnešnom vyjadrení už bývalá moderátorka vysvetlila okolnosti jej počínania. „O pol piatej nad ránom, kedy sme sa zobudili na strašný hluk v dome, sme nevedeli vyhodnotiť, čo sa deje, či ide o krádež, ozbrojenú lúpež, fyzické napadnutie, či je páchateľ jeden alebo viac. V danej chvíli som mala najväčší strach v mojom živote,“ opísala.

 

Tvrdí, že jej výrok bol reakciou na vypätú situáciu, ktorú nikomu neželá zažiť na vlastnej koži. „Jeho úmyslom však v žiadnom prípade nebolo všeobecne znevažovať akýkoľvek národ, rasu alebo etnikum, ale odsúdiť konkrétny čin zlodeja, ktorý už vyšetruje polícia. Dúfam, že mi život ponúkne ešte raz šancu robiť to, čo ma naozaj baví,“ doplnila Kristína Kormúthová.

 

Na internete sa už aj objavili posmešné obrázky na moderátorkinu adresu.

 

img

 

 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies