Sevilla porazila ďalšieho anglického giganta a postúpila do finále Európskej ligy

NETKY.SK • 17 August 2020, 11:48 • 2 min
Sevilla porazila ďalšieho anglického giganta a postúpila do finále Európskej ligy

NEMECKO - FC Sevilla bude znova hrať finále Európskej ligy, v nedeľňajšom súboji zdolala Manchester United a stretne sa vo finále s jedným z dvojice Inter Miláno – Šachtar Doneck.

slovakia

left justify in out

Rekordný päťnásobný víťaz súťaže zo Sevilly zabojuje o další titul v Európskej lige

Červení diabli začali aktívne a už v siedmej minúte dostali šancu kopať penaltu. Diego Carlos tesne po zakončení Rashforda skosil hráča United a nemecký rozhodca Brych ukázal na biely bod, pokutový kop odobril aj VAR. Loptu si tradične zobral Fernandes a nekompromisne pod brvno otvoril skóre. Sevillčania sa však nenechali vyviesť z rovnováhy, začali na kombináciu využívať krídelné priestory, Ocamposovu tvrdú strelu ešte De Gea v 16. minúte vyrazil na roh. No kapituloval o ďalších desať minút, keď peknú kombinačnú akciu Sevilly hráči United zle pokryli a center Reguilona z pravej strany presnou strelou upratal do siete Suso. Hra sa potom prelievala zo strany na stranu, oba tímy sa snažili niečo vymyslieť a dostávali sa aj do zakončenia, ale obrany boli vždy na mieste. United boli o čosi nebezpečnejší, ale pokusy Martiala, Rashforda ani Fernandesa v sieti neskončili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sevilla FC (@sevillafc),

 

 Hneď v 46. minúte mohol ísť Manchester opäť do vedenia, Fernandes skvele vysunul Greenwooda, ale toho v čistej šanci vychytal brankár Bounou. United súpera zatlačili, Rashford ani Martial však hradbu tiel obrancov neprepálili. Štvrtú veľkú šancu v druhom polčase mal v 53. minúte Martial, po chybe obrancu sa dostal sám pred Bounoua, ale marocký brankár opäť čaroval. Hráči španielskeho klubu postupne opäť našli pevnejšiu pôdu pod nohami, snažili sa čoraz viac držať loptu. V 73. minúte trafil sevillský Jordan z priameho kopu do ruky protihráča v múre, ale VAR Brychovi penaltu neodporučil. V 78. minúte Navas skvele našiel v šestnástke striedajúceho De Jonga, na ktorého obrana United úplne zabudla, a holandský útočník už presne vedel, čo robiť – 2:1. V závere sa Manchestru už nepodarilo proti umne hrajúcemu súperovi vyrovnať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sevilla FC (@sevillafc),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies