Sevilla obhájila triumf v EL, predstaví sa v LM

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 07:13 • 2 min
Sevilla obhájila triumf v EL, predstaví sa v LM

VARŠAVA - Futbalisti FC Sevilla v stredajšom finále Európskej ligy 2014/2015 herne aj výsledkovo potvrdili pozíciu favorita a triumfovali nad Dniprom Dnipropetrovsk 3:2 (2:2).

slovakia

left justify in out

Andalúzania obhájili celkové prvenstvo z uplynulej sezóny európskej pohárovej súťaže č. 2 a so štyrmi víťazstvami sú už najúspešnejším klubom v počte triumfov v Pohári UEFA, resp. Európskej lige. Predtým sa radovali aj v rokoch 2006 a 2007.


Gólovo bohatý a pútavý duel na Národnom štadióne v poľskej metropole Varšava odštartoval lepšie ukrajinský tím, ktorý sa už v 7. min ujal vedenia. Španieli neskôr v priebehu necelých štyroch minút zvrátili vývoj, ale o náskok prišli v závere prvého polčasu, keď inkasovali gól z priameho kopu. O rozhodujúci presný zásah sa v 73. min symbolicky postaral kolumbijský útočník Carlos Bacca, najlepší strelec a ťahúň FC v súťaži.


Sevilla si triumfom zabezpečila účasť v Lige majstrov 2015/2016. Pre stredajších finalistov išlo o vôbec prvý vzájomný duel v pohárovej Európe.

Konečný výsledok stredajšieho finálového stretnutia Európskej ligy 2014/2015 vo futbale:

Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) - FC Sevilla (Šp.) 2:3 (2:2)
Góly: 7. N. Kalinič, 44. Rotaň - 31. a 73. Bacca, 28 Krychowiak, ŽK: 17. Kankava, 45.+ N. Kalinič, 70. Bezus, 75. Rotaň, 83. Léo Matos - 45.+ Krychowiak, 62. Daniel Carrico, 74. Bacca, rozhodoval: Martin Atkinson (Angl.), 56 000 divákov

 

 

 

Zostavy:

Dnipro: Bojko - Fedeckij, Douglas, Čeberjačko, Léo Matos - Kankava (85. Šachov), Fedorčuk (68. Bezus) - Matheus, Rotaň, Konopľanka - N. Kalinič (78. Selezňov)
Sevilla: Rico - Aleix Vidal, Daniel Carrico, Kolodziejczak, Trémoulinas - Mbia, Krychowiak - Reyes (58. Coke), Banega (87. Iborra), Vitolo - Bacca (82. Gameiro)

Papierové predpoklady favorizujúce Sevillčanov natrhol v 7. min Kalinič. Matheus vnútri šestnástky posadil center na hlavu útočníka Dnipra a Chorvát nečakane otvoril skóre. Potom sa ešte vystupňovalo dobýjanie bránky ukrajinského tímu. V 11. min nevyrovnal Banega a krátko po ňom ani Vitolo. V 20. min Reyes ľavačkou spoza šestnástky pálil tesne vedľa ľavej žrde. V 24. min Krychowiak po rohu dobre mieril hlavou, ale brankár Bojko bol pozorný. Poliak však zložil reparát krátko po spálenej šanci. Po rohu sa dobre zorientoval v skrumáži a z hranice pokutového kopu vyrovnal - 1:1. O priebežný zvrat za necelé štyri minúty sa postaral Bacca. Reyes ho vysunul pomedzi stopérov, kolumbijský kanonier prebral loptu, obišiel Bojka a skóroval. V závere prvej polovice duelu najprv Konopľanka pekne mieril do šibenice, ale gólman vytlačil loptu na roh. Dnipro však predsa udrelo znova: v 44. min Rotaň z priameho kopu technickou strelou ponad múr vyrovnal - 2:2.


Po zmene strán tempo trochu ustrnulo, ale nie na dlho. Mbia mohol v 63. min hlavičkou v dobrej pozícii nakloniť misky váh na stranu Andalúzanov, ale podarilo sa to až o desať minút neskôr Baccovi. Z hĺbky poľa ho vysunul Vitolo a kolumbijský snajper ľavačkou zasadil súperovi rozhodujúci úder. V 79. min mohol Bacca skompletizovať hetrik, jeho hlavičku však Bojko vytlačil mimo troch žrdí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies