Sevilla je blízko k tretiemu finále za sebou, Emery: Bude to boj

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 10:22 • 2 min
Sevilla je blízko k tretiemu finále za sebou, Emery: Bude to boj

SEVILLA - Futbalisti FC Sevilla sú blízko k tretej finálovej účasti v Európskej lige UEFA za sebou. Španielsky obhajca trofeje uhral v Ľvove proti Šachtaru Doneck remízu 2:2, ktorá mu pred odvetou dáva sľubné šance na postup. V druhom semifinále vyhral Villarreal nad FC Liverpool 1:0 gólom z nadstaveného času.

slovakia

left justify in out

Sevilla strelila dôležitý gól na ihrisku súpera už v 6. minúte, Vitolo si pekne zasekol Rakického a medzi nohy brankára Pjatova otvoril skóre. Domáci otočili priebeh stretnutia ešte v prvom polčase, keď sa presadili Marlos a Stepanenko, ale posledné slovo mali hosťujúci Gameiro, ktorý v 81. minúte premenil pokutový kop. Čiernou škvrnou súboja bolo nepríjemné zranenie Michaela Krohna-Dehliho. Dánsky stredopoliar Sevilly sa dostal na ihrisko ako striedajúci hráč a v 70. minúte si bez cudzieho zavinenia vážne poškodil kolenné púzdro. "Všetci veríme, že bude v poriadku. V prvom momente ho vyzeralo hrôzostrašne," povedal k zraneniu spoluhráča strelec prvého gólu hostí Vitolo a k priebehu stretnutia dodal: "Vybojovali sme cennú remízu proti silnému súperovi. Stálo nás to však veľa síl." Kouč Andalúzanov Unai Emery očakáva náročnú odvetu. "Šachtar má kvalitné mužstvo a potvrdil to už v prvom zápase. Ak chceme pomýšľať na finále, v odvete musíme ísť na maximum," vravel Emery.

 

Villarreal potvrdil stopercentnú domácu bilanciu v aktuálnej sezóne EL a FC Liverpool zdolal 1:0. O výsledku rozhodol v samom závere Adrian Lopez, ktorý po akcii Denisa Suareza skóroval v druhej minúte nadstaveného času. Šance predtým mali aj hostia, pokus Firmina skončil na žrdi. "Myslím, že remíza by bola spravodlivejšia. Odvetu hráme na domácom štadióne, kde sme tradične silní. Bude to ešte dramatické," sľuboval brankár LFC Simon Mignolet. Flintu do žita nehádzal ani kouč Jürgen Klopp. "Samozrejme, 0:0 by bol lepší výsledok, ale ani prehra 0:1 nie je beznádejná. Doplatili sme sa na nesústredenosť v závere a inkasovali. Nič však nie je rozhodnuté, u nás to bude iný zápas," dodal Klopp. Jeho dôveru si opäť nezískal kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý v základnej zostave chýbal a duel sledoval len z lavičky.

 

Odvety sú na programe na budúci týždeň v Liverpoole, resp. v Seville. Finále potom 18. mája v Bazileji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies