Severské krajiny chcú organizovať ME 2024 alebo 2028

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 16:40 • 2 min
Severské krajiny chcú organizovať ME 2024 alebo 2028

KODAŇ - Dánsko, Nórsko, Švédsko a Fínsko majú v úmysle spoločne sa uchádzať o právo organizovať majstrovstvá Európy vo futbale v roku 2024 alebo 2028.

slovakia

left justify in out

Túto informáciu potvrdil Dánsky futbalový zväz (DBU) prostredníctvom svojho oficiálneho webu. "Európsky šampionát je jedným z najväčších futbalových podujatí na svete, je to skvelé pre každého, kto miluje túto hru," vyhlásil prezident DBU Jesper Möller a dodal: "Byť hostiteľom jedného z najväčších športových podujatí v Európe by malo obrovský dopad na dánsky futbal aj Dánsko všeobecne."

 

Spomenuté štyri severské krajiny chcú bližšie nešpecifikovaným spôsobom zapojiť aj Island a Faerské ostrovy. Proces výberu organizátora ME 2024 by mal prebehnúť v roku 2018, Severania však už teraz chystajú počiatočné prípravy vrátane augustového mítingu v Grónsku.

Dánsko bude hostiť štyri súboje ME 2020, ktoré sa budú hrať v 13 krajinách. Svoj záujem usporiadať kontinentálny šampionát v roku 2024 už deklarovali aj Nemecko, Turecko a Holandsko. Dosiaľ jediným známym uchádzačom o ME 2028 je Anglicko, ktoré sa údajne dohodlo s Nemeckom na vzájomnej podpore svojich kandidatúr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies