Severovýchod USA zasiahne snehová víchrica, vopred zrušili už 4-tisíc letov

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 07:29 • 2 min
Severovýchod USA zasiahne snehová víchrica, vopred zrušili už 4-tisíc letov

WASHINGTON - Neskorá snehová víchrica prinesie od dnešného neskorého večera množstvo snehu, ľad i silný vietor na severovýchod Spojených štátov, kde v tejto súvislosti očakávajú obmedzenia pri cestovaní.

slovakia

left justify in out

Víchricu meteorológovia predpovedajú len týždeň pred oficiálnym začiatkom jari. Príde po neobvykle teplom februári, počas ktorého v regióne zaznamenali len malé alebo žiadne snehové zrážky.

 

Národná meteorologická služba (NWS) vydala varovanie pred snehovou víchricou pre všetkých šesť štátov USA tvoriacich Nové Anglicko, celé štáty New York a New Jersey a časti štátov Pensylvánia, Ohio, Západná Virgínia, Maryland a Delaware. V zahrnutom regióne ležia aj veľké mestá ako Washington, Baltimore, Filadelfia, New York či Boston.

 

V najviac postihnutej oblasti, siahajúcej od juhovýchodnej Pensylvánie po juh Nového Anglicka, by mohlo napadať od 30 do 45 centimetrov snehu. Silný vietor by mohol tiež vyvrátiť stromy a spôsobiť výpadky elektriny, upozornila NWS s tým, že cestovanie počas očakávanej fujavice môže byť nebezpečné. Na juhovýchodnom okraji útvaru očakávajú sneh s dažďom. Do regiónu prichádza studený vzduch z Kanady, v dôsledku čoho sú teploty o niekoľko stupňov pod normálom pre polovicu marca.

 

Americké letecké spoločnosti už na dnes a utorok miestneho času zrušili približne 4000 letov.

 

Podľa webovej stránky FlightAware.com odvolali viac než 1100 letov na dnes, čo sa týka najmä Chicaga, a vyše 2800 letov plánovaných na utorok, počas ktorého tieto opatrenia zasiahnu najviac oblasť od Washingtonu cez New York po Boston.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona