Severovýchod USA sa pripravuje na ďalšiu snehovú víchricu

NETKY.SK • 2 Február 2015, 13:24 • 2 min
Severovýchod USA sa pripravuje na ďalšiu snehovú víchricu

KANSAS CITY - Severovýchod USA by mala zasiahnuť druhýkrát za posledný týždeň veľká snehová víchrica, pre ktorú v pondelok platia meteorologické výstrahy od Nového Anglicka až po Iowu.

slovakia

left justify in out

Vlna chladného počasia ešte cez víkend zasiahla oblasť Chicaga, pričom tu napadlo vyše 30 centimetrov snehu. Rovnako výdatné sneženie predpovedajú aj v Bostone, kde búrka spred necelého týždňa zanechala dvojnásobnú vrstvu. V New Yorku sa tentoraz očakáva najviac 15 centimetrov snehu. Verejné školy v Chicagu, ale aj v Detroite, Bostone a Providence v pondelok zrušili vyučovanie a zrušených bolo aj okolo 2000 letov.

 

Počas minulotýždňovej víchrice v niektorých častiach východného pobrežia napadlo až 90 centimetrov, dramatické predpovede pre New York sa však nevyplnili, čo medzi obyvateľmi vyvolalo rozčarovanie z prísnych opatrení vrátane zákazu jazdiť autom po meste pod hrozbou vysokej pokuty. Americký severovýchod postihla podobná víchrica už aj v novembri, extrémne zimné počasie sa však odvtedy regiónu z veľkej časti vyhýbalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona