Severovýchod krajiny postihlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 23 Jún 2011, 08:16 • 2 min
Severovýchod krajiny postihlo silné zemetrasenie

Severovýchod krajiny postihlo silné zemetrasenie - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 6,7 postihlo v stredu severovýchodné pobrežie Japonska. Informoval o tom Americký geofyzikálny inštitút.

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 6,7 postihlo v stredu severovýchodné pobrežie Japonska. Informoval o tom Americký geofyzikálny inštitút.
      Správy o prípadných škodách alebo zranených v postihnutých prefektúrach Aomori a Iwate neboli bezprostredne známe.
      Otrasy postihli oblasť približne 524 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Tokio v hĺbke 32 kilometrov. K zemetraseniu došlo o 23.50 h SELČ.
      Tichomorské centrum varovania pred cunami vydalo varovanie pred prívalovou vlnou do 50 centimetrov a miestne úrady varovali obyvateľov oblastí zničených marcovým katastrofálnym zemetrasením, aby boli ostražití v súvislosti s možnými zosuvmi pôdy.
       Zemetrasenie s magnitúdou 9,0 a následná prívalová vlna cunami postihli Japonsko 11. marca a zničili jadrovú elektráreň Fukušima.

Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona