Severoslovenské strediská zatiaľ garantujú ideálnu veľkonočnú lyžovačku

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:39 • 2 min
Severoslovenské strediská zatiaľ garantujú ideálnu veľkonočnú lyžovačku

Severoslovenské strediská zatiaľ garantujú ideálnu veľkonočnú lyžovačku - Cestovanie Všetky vyššie položené lyžiarske strediská na severnom Slovensku pokračujú v prvých jarných dňoch v plnej prevádzke a tešia sa na nápor návštevníkov aj cez veľkonočné svi

slovakia

left justify in out

img

Všetky vyššie položené lyžiarske strediská na severnom Slovensku pokračujú v prvých jarných dňoch v plnej prevádzke a tešia sa na nápor návštevníkov aj cez veľkonočné sviatky, ktoré budú o viac ako dva týždne. TASR to dnes potvrdili zástupcovia viacerých lyžiarskych centier v Žilinskom kraji.
      "Vládne pre nás doslova ideálne jarné počasie s nočnými mrazmi. Oteplenie sa na našich zjazdovkách zatiaľ výraznejšie nepodpísalo. Stále ich pokrýva 1,5-metrová vrstva snehu. Popoludní už síce mäkne, no v nočných hodinách zakaždým opäť prituhne. Preto som presvedčený, že táto lyžiarska sezóna u nás potrvá ešte niekoľko týždňov," skonštatoval Ladislav Kvak, riaditeľ strediska Roháče – Spálená neďaleko Zuberca.
      V plnej prevádzke je i nízkotatranské stredisko Jasná a stále sa lyžuje aj na južnej strane Chopka. Nočné mrazy v kombinácii so severnou orientáciou svahov udržujú veľmi dobré lyžiarske podmienky aj vo Vrátnej. "Snehu príliš neubúda a hoci sa ťažko niečo stopercentne garantuje, predpokladám, že na Chlebe sa bude lyžovať ešte po Veľkej noci," uviedol riaditeľ strediska pri Terchovej Peter Šimčák.
      "Zrána zmrznutý povrch snehovej pokrývky sa neskôr mení na kašu, lyžiari musia byť obozretní. Počas pracovných dní je návštevnosť pochopiteľne slabšia, cez víkendy je to oveľa lepšie. Ak nepríde extrémnejšie oteplenie sprevádzané dažďom, ideálnu veľkonočnú lyžovačku by nemalo ohroziť nič iné," dodal pre TASR Pavol Huntata, vedúci lyžiarskeho strediska na Martinských holiach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies