Severokórejský vojak prekročil hranicu a zbehol na Juh

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:43 • 2 min
Severokórejský vojak prekročil hranicu a zbehol na Juh

SOUL - Juhokórejská armáda dnes oznámila, že severokórejský vojak prekročil hranicu medzi oboma štátmi a zbehol.

slovakia

left justify in out

Zbor náčelníkov štábov Južnej Kórey uviedol, že predstavitelia armády vyšetrujú severokórejského vojaka, ktorý zbehol cez stredovýchodný úsek vojenskej demarkačnej línie, ktorá sa nachádza vo vnútri štyri kilometre širokej demilitarizovanej zóny, rozdeľujúcej oba štáty Kórejského polostrova.


Armáda neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti, napísala dnes agentúra AP.


Južnú a Severnú Kóreu delí najsilnejšie opevnená hranica na svete už od skončenia Kórejskej vojny, ktorá trvala v rokoch 1950-53. Konflikt sa skončil prímerím, a nie mierovou dohodou, takže technicky je Kórejský polostrov vo vojnovom stave.


Napriek mohutnej prítomnosti vojakov na hranici príslušníci severokórejskej armády občas predsa len nájdu priestor a prekĺznu do Južnej Kórey. Ďalší severokórejský vojak zbehol vlani v júni, keď prekročil vojenskú demarkačnú líniu.


Od skončenia kórejskej vojny prebehlo do kapitalistickej Južnej Kórey vyše 29.000 Severokórejčanov, uvádza vláda v Soule.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies