Severokórejský vodca sa bol pozrieť na vojenské cvičenie

NETKY.SK • 21 Február 2015, 18:45 • 2 min
Severokórejský vodca sa bol pozrieť na vojenské cvičenie

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un sa bol pozrieť na vojenské cvičenie jednotiek rozmiestnených v blízkosti námorných hraníc s Južnou Kóreou v Žltom mori.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes severokórejská agentúra KCNA.
      

Cvičenie bolo zamerané na simuláciu útoku a obsadenia juhokórejského ostrova. Uskutočnilo sa na dvoch malých ostrovoch na juhozápade Severnej Kórey. Podľa juhokórejských médií sa konalo už v piatok.
      

Kim Čong-un vyjadril po cvičení "veľkú spokojnosť" a vyzval armádu, aby bola pripravená na boj proti USA, uviedla KCNA. Štátny denník Rodong sinmun zverejnil fotografie Kima, ako ďalekohľadom sleduje strely vypálené zrejme z raketometov a ďalších zbraní.
      

Podľa analytikov v Soule je cvičenie pokusom KĽDR demonštrovať svoje vojenské schopnosti pred americko-juhokórejskými manévrami, ktoré by mali odštartovať začiatkom marca a Pchjongjang ich označil za generálku pred inváziou na svoje územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona