Severokórejský vodca je pozvaný do Ruska

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 18:09 • 2 min
Severokórejský vodca je pozvaný do Ruska

MOSKVA - Podľa predstaviteľa Kremľa, sa "Východné ekonomické fórum" považuje za možnú príležitosť návštevy lídra Severnej Kórei. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Severokórejský líder dostal pozvanie navštívit Rusko. Platforma Východného ekonomického fóra, ktorý sa bude konať v septembri vo Vladivostoku, bola navrhnutá ako jedna z možností. Avšak neexistujú zatiaľ presné parametre pre prípadnú návštevu. O tom povedal novinárom tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov. 
     

Predstaviteľ Kremľa pripomenul, že na 8. júna je naplánovaná štátna návšteva Putina v Pekingu. Podľa slov Peskova, "prezident taktiež k tejto návšteve načasoval rozhovor s čínskymi médiami".
     

Severokórejska agentúra ZTAC uviedla, že Severná Kórea a Rusko sa dohodli, že tento rok sa uskutoční stretnutie lídrov dvoch krajín. Táto dohoda bola dosiahnutá po výsledkoch rokovaní, ktoré sa konali 31. mája medzi severokórejským lídrom Kim Čong-unom a ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom v Pchjongjangu.
     

Lavrov sa stal prvým Rusom, ktorý sa stretol so súčasným vodcom KĽDR. Táto návšteva sa uskutočnila na pozadí zintenzívnenia dialógu medzi Soulom a Pchjongjanom a len dva týždne pred plánovaným stretnutím Kim Čong-una a amerického prezidenta Trumpa 12. júna v Singapure.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies