Severokórejský parlament sa zíde po druhý raz za vlády Kim Čong-una

NETKY.SK • 5 September 2012, 06:42 • 2 min
Severokórejský parlament sa zíde po druhý raz za vlády Kim Čong-una

Severokórejský parlament sa zíde po druhý raz za vlády Kim Čong-una - Politika Severná Kórea zvolala na 25. septembra nezvyčajné, druhé zasadnutie parlamentu v roku.

slovakia

left justify in out

imgSeverná Kórea zvolala na 25. septembra nezvyčajné, druhé zasadnutie parlamentu v roku. Podľa tlačovej agentúry Associated Press to naznačuje, že mladý vodca krajiny Kim Čong-un ju riadi inak ako jeho zosnulý otec.
      Štátne médiá dnes oznámili, že sa všeľudové zhromaždenie zíde v hlavnom meste Pchjongjangu 25. septembra. Oficiálna severokórejská tlačová agentúra KCNA neposkytla žiadne podrobnosti, ale zasadnutie parlamentu sa zvyčajne zvolávajú, aby schválil personálne zmeny, rozpočet krajiny a jej fiškálne plány.
      Parlament naposledy zasadal v apríli, kedy poslanci zvolili Kima do čela národného výboru obrany namiesto jeho otca, Kim Čong-ila.
      Počas Kim Čong-ilovej 17-ročnej vlády zasadal parlament raz ročne. Za vlády jeho otca, zakladateľa Severnej Kórey Kim Ir-sena, zasadal často aj dvakrát ročne.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies