Severokórejský líder podľa všetkého trpí dnou

NETKY.SK • 27 September 2014, 08:13 • 2 min
Severokórejský líder podľa všetkého trpí dnou

SOUL - Severokórejský líder Kim Čong-un podľa všetkého trpí dnou. S odvolaním sa na informované zdroje to dnes uviedli juhokórejské médiá.

slovakia

left justify in out

Kim Čong-un má dnu, preto kríva, uviedol zdroj. Okrem toho má zrejme aj hyperurikémiu (vysokú hladinu kyseliny močovej v krvi), hyperlypidémiu (zvýšenú hladinu tukov v krvi), je obézny, má cukrovku a vysoký tlak. 
      

Severokórejské médiá v piatok priznali, že vodcov zdravotný stav nie je dobrý, ale nešpecifikovali, o akú chorobu ide. Juhokórejská agentúra Jonhap špekulovala, že Kimov zdravotný stav sa zhoršil v dôsledku nadmernej konzumácie alkoholu a prejedania sa. Dna je však v jeho rodine dedičným ochorením: trápila jeho starého otca, otca i staršieho brata.
      

Kim, ktorý má údajne 31 rokov, sa objavil na verejnosti naposledy 3. septembra na koncerte. Videozáznam ukázal, že pri chôdzi kríval a podopieral sa paličkou. Štvrtkové zasadnutie parlamentu je prvou významnou akciou, na ktorej sa nezúčastnil, odkedy pred troma rokmi prevzal moc v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies