Severokórejský líder odstránil dôležitý sporný bod v jadrových rokovaniach

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 08:24 • 2 min
Severokórejský líder odstránil dôležitý sporný bod v jadrových rokovaniach

SOUL - Severokórejský líder Kim Čong-un nežiada odchod amerických vojakov z Kórejského polostrova ako podmienku pre vzdanie sa svojho jadrového programu.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok to uviedol juhokórejský prezident Mun Če-in.

 

Pokiaľ by sa táto informácia ukázala byť pravdivá, odstránila by dôležitý sporný bod v potenciálnych rokovaniach o jadrovom odzbrojení.

 

Autoritárska Severná Kórea pritom svoj nukleárny program vždy zdôvodňovala nepriateľskou politikou Spojených štátov, ktoré majú v spojeneckej Južnej Kórei 28 500 vojakov a v Japonsku ďalších 50-tisíc. Hoci Sever podľa prezidenta Muna nežiada stiahnutie amerických vojakov, stále trvá na ukončení údajnej nepriateľskej politiky a poskytnutí bezpečnostných záruk zo strany USA.

Mun a Kim sa 27. apríla stretnú na kľúčovom summite. V piatok, týždeň pred summitom, v Pchjongjangu zasadne Ústredný výbor vládnej strany, aby prediskutoval to, čo severokórejské médiá označujú za novú fázu štátnej politiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona