Severokórejčanom, ktorí nesmútili za Kimom, hrozia pracovné tábory

NETKY.SK • 13 Január 2012, 09:49 • 2 min
Severokórejčanom, ktorí nesmútili za Kimom, hrozia pracovné tábory

Severokórejčanom, ktorí nesmútili za Kimom, hrozia pracovné tábory

slovakia

left justify in out

img

Severokórejčanom, ktorí sa nezúčastnili na oficiálnych smútočných zhromaždeniach za zosnulého vodcu Kim Čong-ila, hrozí poslanie do pracovných táborov. Oznámili to dnes juhokórejské internetové noviny NK, monitorujúce dianie v Severnej Kórei.
Ľudové súdy môžu odsúdiť previnilcov až na šesť mesiacov pobytu v pracovných táboroch. Na prevýchovu do táborov môžu byť poslaní aj tí obyvatelia KĽDR, ktorí sa síce na smútočných zhromaždeniach zúčastnili, ale údajne neronili úprimné slzy.
Vodca Kim Čong-il zomrel v decembri po 17 rokoch na čele izolovanej komunistickej krajiny. Vo funkcii ho nahradil najmladší syn Kim Čong-un, v poradí tretí člen kimovskej rodinnej dynastie.
Severokórejské štátne médiá podľa agentúry RIA Novosti obviňujú juhokórejské noviny NK z vedenia očierňovacej kampane voči Pchjongjangu. Noviny tvrdia, že získavajú informácie od prebehlíkov aj od informátorov žijúcich v KĽDR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies