Severoamerický víchor v druhej tretine, Matthews: Solídnych 60 minút

NETKY.SK • 19 September 2016, 12:41 • 2 min
Severoamerický víchor v druhej tretine, Matthews: Solídnych 60 minút

TORONTO - Ohromujúca rýchlosť, dravosť, kombinačná vyspelosť a presnosť. Hokejový výber Severnej Ameriky v noci na pondelok presvedčil kritikov i fanúšikov, že na Svetovom pohári v Toronte nechce byť len do počtu. Fínsko zdolal 4:1 najmä vďaka absolútnej dominancii v druhej tretine.

slovakia

left justify in out

Už v prípravných dueloch zverenci Todda McLellana ukázali, že mladícka dravosť a rýchlosť budú ich najväčšie zbrane. Tím Európy deklasovali najskôr 4:0, následne 7:4, no z oblakov sa museli vrátiť na zem po prehre 2:3 s Českom. A zvládli to excelentne, keďže Fínov prevýšili vo všetkých herných činnostiach, pričom ich dominanciu potvrdil aj pomer striel 43:25. McLellan nezaložil úspech severoamerického projektu len na rýchlosti. "Som rád, že ste si mohli všimnúť našu hru bez puku. To ma dnes najviac upútalo. Všetci hovoria o našej rýchlosti a ofenzíve, ale dnes sme ukázali skvelý bekčeking, zachytávali sme ich na červenej čiare, získavali sme priestor a ťažili z toho," uviedol na oficiálnom webe podujatia.

 

Suomi zostali v druhej tretine zaskočení vývojom zápasu. V neustálej permanencii bol brankár Pekka Rinne, ktorý si napriek štyrom inkasovaným gólom pripísal 39 úspešných zákrokov. Nebyť jeho, výsledok mohol mať pre Severanov oveľa trpkejšiu príchuť. "Boli výborní. Pustili sa do nás a ukázali svoje individuálne schopnosti. Dnes sme neboli dobre nastavení na zápas, urobili sme príliš veľa chýb, zle sme korčuľovali a toto je výsledok," komentoval Rinne.

 

Individuálne ocenenia pre tri hviezdy zápasu síce dostali Colton Parayko, Nathan MacKinnon a Connor McDavid, ale severoamerický výber neťažil len z ich práce. Výborný výkon podala aj tohtoročná draftová jednotka Auston Matthews, ktorého McLellan zaradil na krídlo elitnej formácie k McDavidovi a Markovi Scheifelemu. Ich spolupráca dvíhala divákov v Air Canada Centre zo sedadiel. "Brilantný výkon. Matthews bol vynikajúci na puku, ukázal niekoľko skvelých kúskov, vytvoril si šance. Navyše vypracoval prvý gól, ktorý bol pre nás veľmi dôležitý. Je to skvelý hokejista," uviedol na spoluhráčovu adresu Scheifele.

 

Matthews, ktorý v sobotu dovŕšil 19 rokov, sa na ľade opäť stretol v priamom súboji s Patrikom Lainem. Fínsky talent mohol po vydarenom svetovom šampionáte v Rusku zamiešať kartami v boji o post draftovej jednotky, no nestalo sa tak. Nekončiace porovnávanie vyhral aj v noci na pondelok na plnej čiare Matthews. "Odohrali sme solídnych šesťdesiat minút. Až na ten inkasovaný gól sme absolútne kontrolovali hru. Potvrdili sme našu kvalitu, rýchlosť a kontrolu na puku," dodal Matthews.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona