Severoafrická odnož Al-Káidy údajne popravila francúzskeho zajatca

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 12:41 • 2 min
Severoafrická odnož Al-Káidy údajne popravila francúzskeho zajatca

NOUAKCHOTT - Severoafrické krídlo Al-Káidy v utorok oznámilo, že popravilo francúzskeho podnikateľa, ktorého zajalo v Mali ešte v roku 2011. Dôvodom popravy mala byť odveta za intervenciu Francúzska v Mali. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na mauretánsku tlačovú agentúru ANI.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry ANI veliteľ severoafrickej odnože teroristickej organizácie oznámil, že Francúza Philippa Verdona popravili 10. marca sťatím hlavy. Verdon bol jedným z dvoch francúzskych občanov, ktorého zajali v malijskom mestečku Hombori v novembri 2011. Dotyčný veliteľ označil Verdona za francúzskeho špióna a apeloval na francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, že "nesie zodpovednosť za všetkých zostávajúcich zajatcov" v rukách islamistických skupín.

Okrem Verdona rôzne islamistické skupiny v Afrike zadržiavajú celkovo 14 francúzskych občanov. Francúzske ministerstvo zahraničných vecí odmietlo informáciu komentovať. Francúzsko vyslalo svojich vojakov do Mali v januári po tom, čo hrozilo, že islamistickí povstalci spriaznení s Al-Káidou vytiahnu na hlavné mesto krajiny Bamako.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies