Severným Japonskom otriaslo zemetrasenie o sile 6,9, vyvolalo iba malé cunami

NETKY.SK • 17 Február 2015, 07:21 • 2 min
Severným Japonskom otriaslo zemetrasenie o sile 6,9, vyvolalo iba malé cunami

TOKIO - Desaťcentimetrové vlny cunami zasiahli dnes ráno severovýchodné Japonsko po silnou zemetrasení s magnitúdou 6,9. Japonská meteorologická agentúra oznámila, že cunami dorazilo k pobrežiu okolo 8.50 h (00.50 SEČ), 45 minút po otrasoch zeme, ktoré bolo cítiť aj v Tokiu vzdialenom 690 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v blízkosti prefektúry Iwate v hĺbke 10 kilometrov, napísala tlačová agentúra DPA. Po zemetrasení vydali varovanie pred cunami s tým, že môže dosiahnuť výšky až jedného metra.
      

Miestne úrady varovali ľudí, aby opustili pobrežie. Dnešné zemetrasenie zasiahlo rovnakú oblasť na severovýchode Japonsko, ako zničujúce zemetrasenie s magnitúdou 9,0 a následné cunami v marci 2011. Vtedy prišlo o život približne 18.500 ľudí. V elektrárni Fukušima, cez ktorú prešlo cunami, došlo k jadrovej havárii.
      

Odvtedy je všetkých 48 jadrových reaktorov v Japonsku mimo prevádzku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies