Severný Spiš a Pieniny lákajú návštevníkov z celého sveta

NETKY.SK • 12 November 2017, 16:33 • 2 min
Severný Spiš a Pieniny lákajú návštevníkov z celého sveta

STARÁ ĽUBOVŇA – Letná sezóna sa v Pieninách a v regióne severného Spiša skončila. Zvýšený záujem o tento kút Slovenska mali nielen domáci hostia, ale aj turisti z Pobaltia.

slovakia

left justify in out

Uviedla to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Severný Spiš - Pieniny Erika Šalatová. Od mája do októbra zaznamenali najviac návštevníkov na hrade Ľubovňa a v tamojšom múzeu, navštívilo ich 151.438 hostí. Je to o takmer 5000 hostí viac ako v rovnakom období minulého roka. Tradične sa na hrad, v ktorom bol väznený Móric Beňovský, prichádzajú pozrieť najmä Slováci, Poliaci a českí turisti.

 

„Sme radi, že záujmu turistov sa teší aj skanzen poniže hradu, Nestville park v Hniezdnom, Stredoveký vojenský tábor či Dom ľubovnianskeho mešťana. O regióne severného Spiša sa hovorí, že jeden deň na spoznanie všetkého, čo ponúka, nestačí. Aj preto sa počet prenocovaní v niektorých zariadeniach oproti minulému roku zvýšil až o sto percent,“ povedala Šalatová.

 

Turisti vyhľadávali nocľah najmä v tamojších kúpeľoch v Červenom Kláštore a v Lesnici. Ako ďalej podotkla, Lesnica je ideálnym miestom, z ktorého sa možno vydať na pešiu túru alebo cykloturistiku, a zároveň je miestom, kde sa končí splav na pltiach a raftoch po Dunajci. Kúpele Červený Kláštor – Smerdžonka poskytujú starostlivosť nielen o telo, ale aj ducha. Je odtiaľ nádherný výhľad na Tri koruny.

 

Počas minuloročnej sezóny prevádzkovateľov ubytovacích zariadení a podnikateľov v cestovnom ruchu prekvapili turisti z Izraela, Japonska a Thajska. Tí sa do Pienin a na severný Spiš vrátili aj tento rok. „Je to dôkaz toho, že služby v regióne napredujú a s nimi aj atraktivita národného parku a celej oblasti. Každoročne si dávame záležať na tom, aby si na svoje prišli jednotlivci, ale aj celé rodiny,“ zhodnotila sezónu Šalatová. Tento rok sa zvýšil záujem zo strany hostí z Litvy a Lotyšska. Medzi exotických návštevníkov možno zaradiť turistov z Austrálie, Saudskej Arábie, Kórey či Argentíny. Samozrejmosťou sú už turisti s americkým, nemeckým i anglickým pasom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona