Severnú Moravu bičujú dažde, hasiči stavajú hrádze a čerpajú vodu

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:09 • 2 min
Severnú Moravu bičujú dažde, hasiči stavajú hrádze a čerpajú vodu

PRAHA - V Česku pršalo v noci nadnes najvýdatnejšie predovšetkým v oblasti Beskýd, teraz hustý dážď trápi celé územie Moravskosliezskeho kraja.

slovakia

left justify in out

A pršať má celý deň. "Hasiči majú na konte už 230 výjazdov. Len od štvrtkovej polnoci do 6.00 h mali 50 výjazdov," uviedol dnes ráno hovorca moravskosliezskych hasičov, ktorého citoval spravodajský portál Novinky.cz. Hasiči robili najčastejšie výjazdy k popadaným stromom na cestách a chodníkoch, ale niekoľkokrát provizórne upevňovali či odstraňovali vetrom odtrhnutú strešnú plechovú krytinu, dodal hovorca.

 

Okrem toho hasiči čerpali vodu v pivniciach a cestných podjazdoch alebo čistili upchaté odtoky a kanály. Najväčšie protipovodňové hrádze stavalo počas noci sedem jednotiek hasičov v moravskosliezskom meste Český Těšín na rieke Olša, kde hladina už v noci dosiahla tretí stupeň povodňovej aktivity. "Z vriec s pieskom boli postavené tri menšie hrádze, každá dlhá asi 20 metrov a vysoká 40 centimetrov," informoval hovorca.

 

Tretí povodňový stupeň teda dnes v ČR platí na Olši v Českom Těšíne, ale podľa hydrológov ho dosiahne aj Bečva v mestách Valašské Meziříčí a Rožňov pod Radhoštěm. Kvôli popadaným stromom na mnohých miestach nepremávajú vlaky, informoval spravodajský portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies