Severnú Kaliforniu trápia viaceré lesné požiare

NETKY.SK • 9 Október 2017, 18:06 • 2 min
Severnú Kaliforniu trápia viaceré lesné požiare

SONOMA - Obyvatelia vinohradníckych oblastí na severe Kalifornie utekajú pred viac ako 10 lesnými požiarmi, ktoré sa rozšírili s príchodom prudkého nárazového vetra.

slovakia

left justify in out

Povinnú evakuáciu už úrady nariadili mestu Santa Rosa ležiacemu 87 kilometrov severne od San Francisca. Oheň v oblasti vypukol v nedeľu neskoro poobede a rozšírili sa v dôsledku silného vetra, ktorý dosahoval v nárazoch rýchlosť až 96,5 kilometra za hodinu. Viaceré cesty sú zatarasené spadnutými stromami a požiar sa už rozšíril aj po oboch stranách diaľnice.

V okrese Napa hasiči bojujú s ohňom rozšíreným na viac ako 80 hektároch územia. Požiar už zničil viaceré domy, záchranári teraz pracujú na evakuácii nemocníc a domovov dôchodcov. Do akcie sú zapojené všetky požiarne zložky okresu Sonoma, hasiči sa však napriek tomu obávajú, že na boj s takýmto požiarom nemajú dostatok prostriedkov, a preto dúfajú, že silný vietor sa čo najskôr ustáli. Podľa predpovede by sa tak malo stať v poludňajších hodinách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies