Severnú časť Kalifornie zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,7

NETKY.SK • 29 Január 2015, 06:57 • 2 min
Severnú časť Kalifornie zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,7

WASHINGTON - Zemetrasenie s magnitúdou 5,7 zasiahlo dnes severnú časť amerického štátu Kalifornia. Epicentrum záchvevov sa nachádzalo 65 kilometrov juhozápadne od mesta Eureka, teda v pobrežných vodách Tichého oceánu, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na americkú Geologickú službu (USGS).

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie bolo pomerne plytké; iba 17,2 kilometra pod morským dnom a nespustilo žiadne vlny cunami. Hoci sú záchvevy s podobnou magnitúdou v tejto seizmicky aktívnej oblasti časté a považované za mierne, dokážu napáchať značné škody na majetku a infraštruktúre. Úrady nehlásili žiadne väčšie škody ani zranenia.
      

"Nebolo to najsilnejšie zemetrasenie, aké som kedy zažila, ale bolo ho cítiť," uviedla hovorkyňa polície mesta Eureka, pričom dodala, že záchvevy trvali iba niekoľko sekúnd. Podľa USGS bolo chvenie zeme zaznamenané až 320 kilometrov východne, severne a južne od Eureky, respektíve epicentra dnešného zemetrasenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies