Severne od Atén vypukol ďalší lesný požiar

NETKY.SK • 6 August 2013, 12:11 • 2 min
Severne od Atén vypukol ďalší lesný požiar

ATÉNY - Lesný požiar v noci na dnes znova napáchal škody v regióne gréckej metropoly Atény. Severne od mesta vypukli nové plamene, ktoré vytrhli tisíce ľudí zo spánku, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hasičom sa za pomoci desiatich hasiacich lietadiel a štyroch vrtuľníkov podarilo ráno dostať požiar pod kontrolu. Poplach však úplne neodvolali. "Nebezpečenstvo je naďalej veľké. Vietor stále znova rozdúchava plamene," povedal zástupca hasičského zboru v gréckom rozhlase.

Časť obce Varympompi severne od metropoly musela polícia evakuovať. Nad oblasť stúpali husté mračná dymu. Na mnohé časti Atén padal popol a vo vzduchu sa vznášal zápach spáleného dreva. Svedkovia pre rozhlas uviedli, že oheň poškodil viacero domov.

V južnom Grécku už niekoľko týždňov panuje sucho a teploty okolo 35 stupňov Celzia. Meteorologický úrad už cez víkend varoval pred mimoriadne vysokým nebezpečenstvom požiarov. Jeden východne od Atén zničil v pondelok desať domov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies