Severné Nemecko zasiahli po silnej búrke s vetrom povodne, Švédsko je bez prúdu

NETKY.SK • 30 November 2015, 14:55 • 2 min
Severné Nemecko zasiahli po silnej búrke s vetrom povodne, Švédsko je bez prúdu

HAMBURG/BERLÍN - Časti prístavného mesta Hamburg v severnom Nemecku sa ocitli pod vodou po tom, ako sa oblasťou dnes ráno prehnala prudká búrka. Napísala to agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

V celom regióne zasahujú policajné a hasičské tímy, ktoré čistia ulice od trosiek a špiny po silnej búrke a záplavovej vode. V mieste rybieho trhu v hamburskej štvrti St. Pauli dosiahla hladinu povodňovej vody výšku 2,8 metra, uviedol hovorca polície. Hrozba záplav už v tomto regióne pominula.

 

Príchod búrky, ktorú sprevádzal mimoriadne silný vietor, meteorológovia a úrady predpovedali včas a vodiči tak mali možnosť schovať svoje autá do bezpečia.

V meste Brémy evakuovali 1300 utečencov ubytovaných v stanoch do miestnych telocviční.

 

Úrady v severnom Nemecku hlásili v dôsledku prudkého vetra a krupobitia uzatvorenie niektorých diaľnic. Železnice informovali o vlaku, ktorý vrazil do stromu, pri nehode sa nikto nezranil.

 

V oblasti najsevernejšie položeného nemeckého ostrova Sylt hlásili meteorológovia vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť 133 kilometrov za hodinu.

 

Búrkový systém sa aktuálne presunul smerom na Švédsko a Dánsko. Vo Švédsku ostalo bez elektrickej energie okolo 40.000 ľudí. V dôsledku nepriaznivého počasia uzatvorili v Dánsku viacero strategicky dôležitých mostov vrátane mosta spájajúceho Dánsko so švédskym mestom Malmö.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies