Severné Macedónsko a Albánsko dostali od EÚ zelenú

NETKY.SK • 29 Máj 2019, 13:23 • 2 min
Severné Macedónsko a Albánsko dostali od EÚ zelenú

BRUSEL - Je možné, že už onedlho sa bude Európska únia rozširovať o ďalších členov. Európska komisia (EK) odporučila, aby sa v Bruseli mohli rozbehnúť prístupové rokovania s Albánskom a Severným Macedónskom. S informáciou prišla počas dnešných hodín agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Johannes Hahn, ktorý pôsobí vo funkcii eurokomisára  pre rozširovanie Európskej únie (EÚ), sa dnes vyjadril, že obe krajiny spĺňajú kritáriá na vstup do spoločenstva.

 

img

 

Ešte však nič nie je isté, pretože prístupové rokovania musia jednomyseľne odsúhlasiť všetky členské štáty EÚ. Tento proces bude súčasťou zasadania rady ministrov pre zahraničné veci, ktoré sa uskutoční 18. júna v Luxemburgu.

 

img

 

V dnešnej dobe prebiehajú prístupové rokovania so Srbskom a Čiernou Horou. Prístupové rokovania s Tureckom sú nateraz pozastavené.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies