Severná tribúna Spartaka je už takmer zbúraná

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 18:08 • 2 min
Severná tribúna Spartaka je už takmer zbúraná

TRNAVA – Zo severnej tribúny trnavského futbalového Štadióna Antona Malatinského už stoja iba posledné zvyšky. Jej likvidácia je súčasťou veľkolepého projektu City Arena, nového spoločensko-športového stánku, ktorého súčasťou bude aj moderný futbalový štadión, spĺňajúci požiadavky UEFA a FIFA s kapacitou 17.500 miest.

slovakia

left justify in out

Trnavčanom sa tak v týchto dňoch naskytá nevšedný pohľad na miznúcu dominantu športového stánku, ktorú postavili presne pred štyridsiatimi rokmi, v roku 1973. Na rad sa postupne dostane aj protiľahlá južná a tiež nižšia východná tribúna. Spočítané to majú aj stožiare s umelým osvetlením. Pre investora City-Arena, a. s. búracie práce zabezpečuje bratislavská firma Destroy, s. r. o. Tribúnu postupne od vrchu "strháva" špeciálny stroj, následne už na zemi je rozpaľovaná na menšie časti a odvážaná do železiarní.

Počíta sa, že z jednej tribúny bude asi 300 ton kovového šrotu. Hľadisko Spartakovcov bude zbúrané do desiatich dní, potom budú nasledovať dva stožiare s osvetlením pri severnej tribúne, ďalej hlavná tribúna a posledná bude južná tribúna. Dodávateľ nepredpokladá komplikácie, práce budú ukončené najneskôr na začiatku leta. "V priebehu mája sa sekretariát FC Spartak Trnava presťahuje do objektu bývalých parných kúpeľov na Kollárovu ulicu, ktorá je pri štadióne. Hráčske kabíny a s tým spojené zázemie presťahujeme do pripravovaného kontajnerového systému na Športovú ulicu za západnú tribúnu, ktorá sa búrať nebude. V týchto podmienkach budeme počas celej výstavby," uviedol pre TASR hovorca Spartaka Marek Ondrejka.

Predstavitelia mesta Trnava a City-Arena, a. s., podpísali zmluvu umožňujúce realizáciu projektu City Arena 22. novembra 2012. Spoločnosť získala za 1 euro spolu 3,5 hektára pozemkov zároveň s nehnuteľnosťami v okolí štadióna v hodnote asi 7,5 milióna eur. Za to sa zaviazala zrekonštruovať a odovzdať späť do vlastníctva mesta futbalový stánok v hodnote 15 miliónov eur. Do výstavby štadióna s polyfunkčnými komerčnými aktivitami plánovala celkovo investovať 76 miliónov eur. Do hry začiatkom tohto roka však vstúpila vláda, ktorá proklamovala zámer podporiť modernizáciu a výstavbu slovenských futbalových štadiónov v rokoch 2013 až 2022. Štadión Antona Malatinského v Trnave má byť podľa tohto projektu jedným z prvých.

Súčasťou areálu City Arena bude aj dvojpodlažné podzemné parkovisko s 1150 miestami, administratívne priestory, obchodné centrum na ploche 24.150 štvorcových metrov s multiplexom so 600 miestami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies