Severná Kórea znova vypálila strely do mora

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 09:13 • 2 min
Severná Kórea znova vypálila strely do mora

SOUL - Severná Kórea vypálila dnes ráno dve strely do mora pri svojom východnom pobreží. Je to jasné pokračovanie v nedávnej sérii skúšobne odpálených rakiet a delostreleckých nábojov, vyhlásil nemenovaný predstaviteľ juhokórejskej obrany.

slovakia

left justify in out

Dnes išlo podľa predpokladu odborníkov o balistické rakety Scud, ale predstaviteľ nemal ďalšie podrobnosti, napísala agentúra AP.

 

Severná Kórea (KĽDR) uskutočnila od začiatku tohto roka nezvyčajne veľký počet skúšobných odpálení rakiet a striel, vrátane testov pred nedávnou návštevou čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Južnej Kórei. Podľa názoru analytikov boli skúšobné odpálenia protestom proti tomu, že Si Ťin-pching dal ako prvý čínsky líder prednosť Južnej Kórei pred Severnou.

 

Pchjongjang je tiež veľmi nahnevaný kvôli pravidelným spoločným vojenským cvičeniam USA a Južnej Kórey. Skúšobné odpálenie rakiet krátkeho doletu sa preto pokladá za odkaz susedom a Washingtonu, aby nezasahovali do vývoja jadrových bômb či ďalších zbraní v KĽDR.

 

Obe Kórey sú rozdelené hranicou, ktorá je najstráženejšou na svete. Kórejský polostrov je oficiálne stále vo vojnovom stave, pretože Kórejská vojna z rokov 1950-1953 sa skončila iba prímerím, nie mierovou zmluvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies