Severná Kórea zadržala ruskú jachtu s piatimi osobami na palube, tvrdí Moskva

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 13:46 • 2 min
Severná Kórea zadržala ruskú jachtu s piatimi osobami na palube, tvrdí Moskva

PCHJONGJANG/MOSKVA - Severokórejská pobrežná stráž zadržala v Japonskom mori ruskú jachtu s päťčlennou posádkou a odtiahla ju do prístavu.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes ruské médiá.

 

"Severokórejská strana oznámila, že jachta bola odtiahnutá do prístavu Kimčchek," povedal agentúre RIA Novosti predstaviteľ ruského ministerstva zahraničných vecí Igor Agafonov.

 

Posádka je podľa neho v poriadku a ruská strana čaká od Severnej Kórey na vysvetlenie, aké boli dôvody pre zadržanie plavidla. Agafonov dodal, že diplomati sa pokúšajú získať povolenie k návšteve posádky.

 

Nemenovaný predstaviteľ ruského veľvyslanectva v Pchjongjangu agentúre TASS povedal, že jachta bola zadržaná v piatok popoludní miestneho času, keď sa vracala zo súťaže v juhokórejskom prístave Pusan do Vladivostoku.

 

Moskva podľa hovorcu svojej ambasády v Pchjongjangu Denisa Samsonova požiadala KĽDR prostredníctvom diplomatickej nóty o okamžité prepustenie posádky.

 

Rusko má so Severnou Kóreou krátku suchozemskú hranicu a s izolovaným komunistickým režimom udržiava pomerne priateľské vzťahy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies